Verzekerde kWh-garantie

Onze leverancier is het enige Nederlandse zonnestroomsystemen met een verzekerde kWh garantie. De waarde van deze prestatiegarantie en de bijbehorende service en onderhoud die wordt geleverd is enorm. Uit onderzoek naar de prestaties van 5000 zonnestroomsystemen is bijvoorbeeld gebleken dat Autarco systemen mét een kWh-garantie 6 tot 8 procent beter presteren dan vergelijkbare systemen zonder.

Dit levert over een periode van 10 tot 15 jaar voor een residentieel systeem al snel 700-1000 euro extra op. De rekensom is dan snel gemaakt.

Verscillende pakketten en minder risico

We bieden twee verschillende pakketten aan:

  • Een standaard kWh-garantie uitgegeven door onze leverancier en verzekerd op portfolio niveau
  • Een premium kWh-garantie individueel verzekerd door de stichting kWh-garantiefonds en Lloyd’s of London

Zonnestroomsystemen voorzien van verzekerde kWh-garantie presteren beter dan systemen zonder. Natuurlijk verbetert een kWh-garantie an sich niet de prestaties van een systeem, maar de kwaliteit van onze producten en alle processen en software er omheen die deze garantie mogelijk maken wel. Zo controleren wij jou zonnestroomsysteem na installatie voordat er een kWh certificaat wordt afgegeven en blijven wij de opbrengst en prestaties van het systeem volgen na installatie aan de hand van een digitale kopie van jouw systeem die wij een ‘Digital Twin’ noemen. Zo kunnen wij eventuele (installatie)fouten in jouw systeem snel detecteren en oplossen.

 
 

Premium verzekerde kWh-garantie

De opbrengst van onze systemen met een premium kWh-garantie is verzekerd door Stichting kWh-Garantiefonds in samenwerking met ’s werelds grootste verzekeraar Lloyd’s of London. Je ontvangt geld terug per gemiste kWh als het systeem minder opbrengt dan vooraf berekend en beloofd is.

  • Veilig: gedekt door Lloyd’s of London en een onafhankelijke stichting
  • Helder: geld terug per gemiste kWh als de opbrengst lager is dan beloofd
  • Meetbaar: de app houdt automatisch de opbrengst bij

Zo werkt de kWh-garantie

  • INSTALLATIE EN REGISTRATIE: Na goedkeuring van de offerte gaat een van onze Erkende monteurs je systeem installeren en registreren (standaard kWh-garantie) of het kWh-garantiefonds (premium kWh-garantie)voor een termijn van 5, 10 of 15 jaar.
  • ONTVANG JE GARANTIECERTIFICAAT: Nadat de registratie is gevalideerd ontvang je een certificaat van ons (standaard kWh-garantie) of de Stichting kWh-garantiefonds (premium kWh-garantie). Hierop staan alle gegevens van jouw systeem vermeld inclusief de gegarandeerde opbrengst.
  • PRO-ACTIEVE MONITORING:  Tijdens de looptijd van de kWh-garantie monitoren we je systeem en leggen we rapportages af waarmee we jouw tijd besparen. Mocht onderhoud nodig zijn dan nemen we contact op met je installateur.
  • CASH COMPENSATIE:  Mocht het zonne-energiesysteem minder opbrengen dan vooraf gegarandeerd dan ontvang je een cash compensatie per gemiste kilowattuur.
Offerte aanvragen

Ben je een bedrijf?

Voor bedrijven hebben wij een aparte pagina met alle informatie die je nodig heb als bedrijf, neem snel een kijkje.